Paprykowe roladki z kurczaka

15 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Pierś z kurczaka komponuje się doskonale z różnymi smakami .

Czas : 45 minut

Składniki :

1 duża pojedyncza pierś z kurczaka

1 plaster wędzonki

1 łyżka drobno pokrojonej papryki czerwonej

1 łyżka drobno pokrojonej papryki żółtej

1 łyżka drobno pokrojonej papryki zielonej

szczypta soli

szczypta pieprzu

szczypta mielonej papryki słodkiej

1/3 kostki bulionu drobiowego Knorra ( lub Bulionetki drobiowej Knorra )

1 szklanka wody

1 łyżka masła

2 łyżki oleju ( ja dałam z pestek winogron )

Pierś rozklepać na cienko i uformować w prostokąt ( okrawki ułożyć na plastrze mięsa ) .Posolić i popieprzyć .Ułożyć plaster wędzonki. Posypać wymieszaną pokrojoną papryką .Zwinąć w rulonik. Spiąć wykałaczkami tak by papryka nie wypadała .Posypać z wierzchu mieloną papryką .

Na patelni rozgrzać masło i olej. Obsmażyć roladę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do garnuszka .Zalać wodą .Dodać Bulionetkę i dusić 30 minut uważając by sos za bardzo nie odparował ( jak trzeba to podlać odrobiną wody ).

Usunąć wykałaczki .Przekroić na pół pod skosem .

Ja podałam z ryżem paprykowym .

file1271335856



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz