Karczek z grilla w miodzie i brandy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karczek z grilla w miodzie i brandy

7 czerwca 2017, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Mięso z karczku jest dość tłuste, ale dodatek brandy spowoduje, że nasz organizm wchłonie go znacznie mniej. Słodki posmak mięsa w miodowej marynacie to raj dla podniebienia, do takiego mięsa z grilla można zaserwować ziemniaki pieczone i surówkę z młodej kapusty lub szpinaku.

 

składniki:

6 kotletów z karkówki

dwie łyżki soku z cytryny

łyżka brandy

3 łyżki płynnego miodu

łyżka sosu sojowego

posiekany rozmaryn

sól, pierz,

 

Mięso umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. Miód wymieszać z brandy, sosem i rozmarynem, posmarowac mięso marynatą i odstawic na około 45 minut. Ułożyć na tackach do grillowania, postawic na rozgrzanym ruszcie. Piec około 25 minut często obracając.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...