Karczek z grilla w miodzie i brandy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karczek z grilla w miodzie i brandy

7 czerwca 2017, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Mięso z karczku jest dość tłuste, ale dodatek brandy spowoduje, że nasz organizm wchłonie go znacznie mniej. Słodki posmak mięsa w miodowej marynacie to raj dla podniebienia, do takiego mięsa z grilla można zaserwować ziemniaki pieczone i surówkę z młodej kapusty lub szpinaku.

 

składniki:

6 kotletów z karkówki

dwie łyżki soku z cytryny

łyżka brandy

3 łyżki płynnego miodu

łyżka sosu sojowego

posiekany rozmaryn

sól, pierz,

 

Mięso umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. Miód wymieszać z brandy, sosem i rozmarynem, posmarowac mięso marynatą i odstawic na około 45 minut. Ułożyć na tackach do grillowania, postawic na rozgrzanym ruszcie. Piec około 25 minut często obracając.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...