Hiszpańskie gazpacho

18 czerwca 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

 

3/4 kg pomidorów

2 czerwone papryki

2 ząbki czosnku

300 ml bulionu drobiowego

4 łyżki octu winnego

mały ogórek

czerwona cebula

papryczka chili

łyżka listków bazylii

oliw extra vigine Olivari

sok z 1/2 cytryny

sól, pieprz do smaku

Pomidory sparzyć, obrać. Ogórek obrać, pokroić na kawałki. Papryki oczyścić z pestek, pokroić. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa dokładnie zmiksować, dodając oliwę, ocet winny oraz bazylię. Wlać bulion i sok z cytryny, posypać posiekaną papryczką chili, przyprawić. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Dodać kilka kostek lodu. Udekorować kawałkami ogórka i papryki oraz bazylią. Można posypać grzankami.

 

file1371563635



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Hiszpańskie gazpacho

  1. avatar Margaretkaw pisze:

    Wygląda przepysznie :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...