Delikatna zupa kalafiorowa
Artykuł zewnętrzny
Delikatna zupa którą robię tak przy okazji gotowania kalafiora na drugie danie.
Czas : 45 minut
Składniki :
- ¼ kalafiora ugotowanego
- ½ litra wody od gotowania kalafiora
- ½ szklanki słodkiej śmietanki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- sól
- maggi w płynie ( lub inna przyprawa do zup )
- 2 łyżki pokrojonego koperku
W rondelku rozpuścić masło, wsypać mąkę, wymieszać. Rozprowadzić woda z gotowania kalafiora. Wlać śmietankę. Dodać koper. Doprawić solą, przyprawą do zup. Odłożyć kilka różyczek kalafiora. Resztę zmiksować z zupą. Włożyć do zupy różyczki kalafiora. Podawać posypaną koperkiem .
nadesłane: Babciagramolka