Zupa gulaszowa z warzywami na ostro

9 marca 2021, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Zapraszamy do skorzystania z przepisu na pyszną rozgrzewającą zupę, doskonałą w sezonie zimowym i na przedwiośniu. Mięso wołowe można zastąpić naturalnie innym gatunkiem mięsa np: drobiowym lub chudą wieprzowiną (np. z łopatki), zupa jest gęsta i sycąca, a dzięki zastosowaniu w niej przypraw świetnie rozgrzewa. 

zupa gulaszowa

 

Składniki:

– 0,5 kg mięsa wołowego
– 3 papryki
– 2 cebule
– 4 ząbki czosnku
– 1 marchewka
– słodka i ostra papryka w proszku
– 2 puszki pomidorów lub sos w słoiku typu passata
– 2 liście laurowe
– ziele angielskie
– sól

– kurkuma, kmin rzymski, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie:

Cebulę i mięso wołowe pokroić i przesmażyć na rozpuszczonym tłuszczu. Dodać rozgnieciony czosnek i paprykę, a następnie pomidory. Przesmażyć, przełożyć do garnka i zalać ok. 0,7 litra wody. Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie, przyprawić solą. Marchew i paprykę pokroić i dodać do zupy, gotować jeszcze ok. 15-20 min. (do miękkości warzyw) i doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suche włosy - nic nie działa
Wiem, że to naprawdę duży problem, bo sama go miałam i udało mi się...
Jaki podkład wybrac do cery mieszan…
Matujący, żeby trzymał świecenie w ryzach
Makijaż do danego typu urody
Ja mam śniadą cerę, ciemne oczy i włosy więc tylko wyraziste kolory się sprawdzają
W jaki sposób używać rozświetlaczy?…
Umiarkowanie, żeby nie świecić się za bardzo...