Zupa gulaszowa z warzywami na ostro

2 stycznia 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Zapraszamy do skorzystania z przepisu na pyszną rozgrzewającą zupę, doskonałą w sezonie zimowym i na przedwiośniu. Mięso wołowe można zastąpić naturalnie innym gatunkiem mięsa np: drobiowym lub chudą wieprzowiną (np. z łopatki), zupa jest gęsta i sycąca, a dzięki zastosowaniu w niej przypraw świetnie rozgrzewa. 

zupa gulaszowa

 

Składniki:

– 0,5 kg mięsa wołowego
– 3 papryki
– 2 cebule
– 4 ząbki czosnku
– 1 marchewka
– słodka i ostra papryka w proszku
– 2 puszki pomidorów lub sos w słoiku typu passata
– 2 liście laurowe
– ziele angielskie
– sól

– kurkuma, kmin rzymski, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie:

Cebulę i mięso wołowe pokroić i przesmażyć na rozpuszczonym tłuszczu. Dodać rozgnieciony czosnek i paprykę, a następnie pomidory. Przesmażyć, przełożyć do garnka i zalać ok. 0,7 litra wody. Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie, przyprawić solą. Marchew i paprykę pokroić i dodać do zupy, gotować jeszcze ok. 15-20 min. (do miękkości warzyw) i doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kiedy wg Was skończy się wojna na U…
Ja obstawiam lipiec tego roku
Koszty pozycjonowania strony
Fajną opcją jest reklama na Fb, pozwala dotrzeć do wielu odbiorców, którzy są zainteresowani...
Klub puszystych
Podstawą jest odstawić węglowodany, bo to jest kluczowa przyczyna tycia, niszczy gospodarkę hormonalną...
Modne kolory na wiosnę
Pewnie żółty będzie w modzie...