Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, dodał: IwonaF

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Ekspres do kawy ASCASO DREAM Strawberry Gum
Piękno i praktyczność w jednym!
Cena:
2185 zł
Gorset mocno wyszczuplający talię, brzuch
Kkształtuje talię, górne i dolne partie brzucha
Cena:
31 zł
Zestaw prezentowy - smakołyki od ETERNO
Możliwość nadruku na skryzneczce
Cena:
120 zł
Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł
Sok z jagody kamczackiej
polskarozasklep.pl
Cena:
14 zł

FORUM - bieżące dyskusje

sala weselna Warszawa i okolice
> atena70 napisał/a:> Dzieki za wasze podpowiedzi, na razie wstępnie oglądamy Astorię- jednak...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Przede wszystkim musisz mieć dobre zdjęcie - pantomogram zrobisz stosunkowo niedrogo, w warszawskiej...
Koszty pozycjonowania strony intern…
Coraz bardziej zmierzam ku temu, by oddać w ręce specjalistów stronę internetową swojej...
Kreska, ach ta kreska
Ja w sumie dalej nie umiem do końca malować się eyelinerem. Ostatnio kreski robię...
facebook