Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...