Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

11 lutego 2010, dodał: IwonaF

½ kg wędzonego boczku

10 ząbków czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

100 ml wrzącej wody

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

Smacznego!

file1265890114


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz

Rozwiąż poprawnie równanie: *


Aleja handlowa

Owoce goji Berry 2000
Nazjdrowsze owoce świata!
Cena:
89 zł
Complete naturalny olejek CBD/CBDa z ekstrakcji CO2 10ml
Olejek 10% 10ml CO2 Z kodem rabatowym 10% KOD: „urodaizdrowie”
Cena:
229,90
Naturalny olejek cedrowy
Sklep Afandi.eu
Cena:
45,51 zł
Elegancki portfel skórzany
Praktyczny, z przegródkami, o wysokiej jakości wykonania - skóra licowa.
Cena:
159,00 zł
Sukienka plażowa z falbanką
Pareo ze sklepu Lorin.eu!
Cena:
126 zł
facebook