Barszczowo-fasolowa zupa

11 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 l wywaru z wędzonych żeberek

150 g białej fasolki konserwowej

150 g kolorowej fasolki konserwowej

½ l zakwasu buraczanego

2 suszone grzybki

1 łyżeczka wegety

1 łyżeczka białego mielonego pieprzu

1 łyżeczka jabłkowego octu winnego

1 łyżka posiekanego szczypiorku

Do wywaru dodajemy grzybki, wegetę i pieprz. Gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy fasolę i gotujemy do jej miękkości. Na końcu wlewamy zakwas i ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy posypaną siekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

file1265890052



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...