Aromatyczna kasza z czarną fasolą i warzywami

12 listopada 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • fasola czerwona  (puszka)
  • kukurydza (puszka)
  • ulubiona kasza (może być jaglana lub pęczak)
  • cebula
  • 3-4 pieczarki
  • ¼ zielonej papryki
  • sos chili
  • czosnek
  • rozmaryn
  • sól
  • oliwa Olivari

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę, lekko solimy i gotujemy. Dodajemy kaszę, przykrywamy garnek i czekamy ok. 15-20 minut. Fasolę i kukurydzę z puszki odsączamy i wsypujemy na miskę. Cebulę, pieczarki i czosnek obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy na oliwie. Gdy kasza sie ugotuje, dodajemy ją do mieszanki z fasolą. Doprawiamy zgodnie ze smakiem, mieszamy, zjadamy J

 

file1384271510



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...