Szaszłyki z kurczaka z kaszą

20 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– podwójna pierś z kurczaka

– szklanka kaszy jaglanej

– papryka

– cukinia

– czerwona cukinia

– pół pęczka natki

– 3 ząbki czosnku

– 2 łyżeczki ziół prowansalskich

– łyżeczka papryki

– sól, pieprz, oliwa

Pierś pokroić w kostkę, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, mieloną papryką, łyżeczką ziół prowansalskich, posiekana natką, szczyptą soli i pieprzu. Chłódź około 30 minut. Nadziej na patyczki. Ułóż na blasze, piecz 25 minut (180 stopni C) Cukinię pokrój w słupki, cebulę w półplasterki, paprykę w kostkę, warzywa smaż około 3 minuty na 4 łyżzkach oleju. Dodaj posiekany czosnek i smaż 5 minut. Dopraw pozostałymi ziołami, solą i pieprzem. Kaszę ugotuj do miękkości w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić na sitku, przełożyć na półmisek.