Puree ziemniaczano-fasolowe

15 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonale komponuje się z wieprzowiną , wędlinami na gorąco i potrawami z grilla .

Czas : 30 minut

Składniki :

4 średnie ziemniaki ( najlepiej młode )

¾ puszki ziaren białej fasoli w zalewie ( puszka o objętości 400 g )

¼ puszki ziaren czerwonej fasoli w zalewie ( puszka objętości 400 g )

sól

pieprz biały mielony

2 łyżki masła

¼ szklanki słodkiej śmietanki 18 %

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .

Fasolę odcedzić ( a czerwoną dodatkowo przepłukać ) – podgrzać osobno.

Wymieszać ziemniaki z białą fasolą ( 1/3 objętości użytej pozostawić ) , dodać masło i śmietankę .Utłuc na gładkie puree ( można zmiłować lub użyć robota kuchennego ) .Doprawić do smaku solą i pieprzem .Delikatnie domieszać pozostałe ziarna .

file1271335960



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz