Pomidorowa z Tampico

19 września 2013, dodał: ekolokalnie
Artykuł zewnętrzny

Pomidorowa z Tampico

Składniki

3 spore garście dość drobnego makaronu (u nas były dinozaury :) )
3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 l passaty
1 duża cebula
mała zielona papryczka chilli (albo 1/2 dużej)
sok z 2 limonek
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
szczypta papryki wędzonej ostrej
1/3 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki kolendry mielonej
1/3 łyżeczki Garam Masala
1/3 łyżeczki kozieradki
sól, pieprz

Przygotowanie

Rozgrzać na patelni olej, dodać makaron i smażyć 10 minut, co chwila mieszając. W międzyczasie wstawić w garnku 1 l osolonej wody. Gdy makaron będzie gotowy przełożyć go do gotującej się wody, wraz z olejem na którym się podsmażał. Teraz można wlać passatę, pokroić drobno cebulę oraz papryczkę i dodać do garnka. Gotować około 15 minut, co jakiś czas mieszając, aby makaron nie przywarł do garnka. Po tym dodać przyprawy i sok z limonek, gotować jeszcze 5-10 minut.

Po więcej moich przepisów zapraszam na jemy.ekolokalnie.pl

Pomidorowa z Tampico

Pomidorowa z Tampico



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...