Makaron zasmażany z serem w 25 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki
makaron 20 dag
cienka kiełbasa 10 dag
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
żółty ser 10 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie i osączyć. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w plasterki. Cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać kiełbasę. Potem cebulę. Przesmażyć cały czas mieszając. Dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać makaron. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tartce. Pietruszkę drobno pokroić. Do makaronu dodać trochę pietruszki i wymieszać. Gorący makaron wykładać na talerz i szybko obficie startym serem. Dekoracyjnie obsypać natką pietruszki.