Mielone z parówką w 30 minut

30 czerwca 2011, dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
parówki 2-3 sztuki
pietruszka 1/4 pęczka
bułka tarta do panierki
sól do smaku
olej do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1-2 plastry

Przygotowanie:

Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Parówkę obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Ser pokroić w słupki. Pietruszkę umyć i drobno pokroić. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Kłaść na nią kawałek parówki, trochę sera i pietruszki. Zawijać kotlety. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

file1309445292



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...