Placki selerowe

16 listopada 2009,
dodał: Lula
Artykuł zewnętrzny

Połowę dużego selera zcieramy na tarce do jarzynki, dodajemy 2 jajka,2 łyżki śmietany, 10 dkg żółtego sera startego, 3-4 kopiaste łyżki mąki (może być też granulat sojowy) sól, pieprz. wszystkie składniki dokładnie mieszamy . Od razu smażymy(aby masa nie podeszła wodą!!)  na mocno rozgrzanym tłuszczu,z obu stron na rumiany kolor.

Podajemy z kwaśną śmietaną a jako danie obiadowe można podać z gulaszem , lub sosem grzybowym.

file1258400348



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...