Zupa cukiniowo-kalarepkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
 Składniki:
  • 1 litr baza do zupy
  • 1 duża cukinia lub 2 średnie
  • 1 średnia cebula
  • 1 kalarepka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 6 łyżek pestek z dyni

Przygotowanie:

1. Cebulę i kalarepkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie paski/krążki

2. Cukinię obieramy, myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona i kroimy na cienkie kawałki

3. Nagrzewamy bazę do zupy i dodajemy warzywa

4. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 20 minut

5. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na suchej patelni

file1425762613

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺