URODA I ZDROWIE

Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 Składniki:

  • 3 cebule
  • 2 selery
  • 0,5 kg brukselki
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 litr wywaru z boczku i schabu

1. Bazę do zupy zagotowujemy (miałam akurat taką po boczku i schabie gotowanymi do pasztetu)

2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do bazy

3. Brukselkę myjemy, obieramy z zewnętrznych liści (ja też przycinam ją) i dodajemy do bazy

4. Boczek wędzony kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do gotującej się bazy

5. Gotujmy jeszcze 5-10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem

file1425762519

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...