Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

  • 3 cebule
  • 2 selery
  • 0,5 kg brukselki
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 litr wywaru z boczku i schabu

1. Bazę do zupy zagotowujemy (miałam akurat taką po boczku i schabie gotowanymi do pasztetu)

2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do bazy

3. Brukselkę myjemy, obieramy z zewnętrznych liści (ja też przycinam ją) i dodajemy do bazy

4. Boczek wędzony kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do gotującej się bazy

5. Gotujmy jeszcze 5-10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem

file1425762519

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...