Zupa brokułowo-pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 litr wywaru z mięsa
  • 1/2 średniego brokuła
  • 3 średnie pietruszki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 3 łyżki pestek z dyni

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kawałki

3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy

4. Do bazy dodajemy pietruszkę i brokuła

5. Przyprawiamy

6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie miękki

7. Po 15 minutach od zagotowania bazy z warzywami, prażymy na pestki dyni na patelni

8. Gotową zupę możemy zblendować

9. Uprażonymi pestkami posypujemy zupę

 

file1425762376

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.