URODA I ZDROWIE

Zupa pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
  • baza do zupy
  • 5 pietruszek
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 6 łyżek pestek ze słonecznika
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszki myjemy, kroimy na kawałki (ok. 1 cm) i dodajemy do bazy

3. Przyprawiamy gałką, pieprzem i solą

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

5. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki słonecznika na patelni

file1425762676

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...