Zupa pietruszkowa

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
  • baza do zupy
  • 5 pietruszek
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 6 łyżek pestek ze słonecznika
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

1. Zagotowujemy bazę do zupy

2. Pietruszki myjemy, kroimy na kawałki (ok. 1 cm) i dodajemy do bazy

3. Przyprawiamy gałką, pieprzem i solą

4. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

5. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki słonecznika na patelni

file1425762676

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...