Potrawka z brukselką

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg brukselki

6 marchewek

500 g biodrówki wieprzowej z kością

2 litry wody

1/3 szklanki koncentratu pomidorowego

1 ząbek czosnku

2 łyżki śmietany

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

1/2 pęczka koperku

włoszczyzna

sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek, oregano

Sposób przygotowania:

  1. mięso gotujemy w wodzie z włoszczyzną i solą przez 30 min,
  2. po czasie mięso wyjmujemy do ostygnięcia, włoszczyznę usuwamy,
  3. do gotującej się wody dodajemy oczyszczoną brukselkę,
  4. marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki dodajemy do brukselki,
  5. z mięsa usuwamy kość i kroimy w kostkę dodajemy do garnka,
  6. całość potrawki przyprawiamy i gotujemy kolejne 20 min,
  7. koncentrat mieszamy ze śmietaną, dodajemy do potrawki,
  8. mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody i również dodajemy,
  9. na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek,

file1268382106



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz