Duszone grzyby w bułeczkach

16 września 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1kg maślaków, kurek lub innych grzybów, 4 łyżki masła, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 4 podłużne bułki, gałka muszkatołowa, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki mąki, sól, pieprz marki Prymat.

Sposób wykonania:

Grzyby dokładnie oczyścić,opłukać pod bieżącą wodą i starannie osuszyć.Większe sztuki pokroić w paski,mniejsze grzybki zostawić w całości.Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać grzyby oraz masło.Przyprawić solą,pieprzem marki Prymat i gałką muszkatołową.Dusić pod przykryciem przez 20 min.Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną.Z bułek wydrążyć środki.Następnie nałożyć do nich ostudzone porcje duszonych grzybów.Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....