Kartofle faszerowane grzybami

16 września 2012, dodał: marianne
Artykuł zewnętrzny

Babciny stary przepis.

Najpierw musimy się zaopatrzyć w kartofle, najlepiej w dość sporych rozmiarach. Jeśli chodzi o rodzaj grzybów, który najbardziej pasowałby do dania, to oczywiście borowiki, ale można również użyć różności znalezionych w lesie.

Kartofle rozcinamy wzdłuż i drążymy aby powstały małe łódeczki. Można posypać je solą i troszkę lubczykiem. Grzyby kroimy w małe kostki i podsmażamy na patelni z drobno pokrojoną cebulką. Koniecznie na maśle! Dodajemy śmietanę i przyprawy wedle uznania. Następnie faszerujemy kartofle przyrządzonymi grzybami i układamy w naczyniu nadającym się do piekarnika. Kiedy już ułożymy łódeczki , należy posypać całość wiórkami masła i pieprzem ziołowym.

Bardzo proste danie, a bardzo smaczne!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....