Zupka paprykowa z ziemniakami

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis.

Czas : 45 minut

Składniki :

  • 1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
  • 5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1/2 słodkiej śmietanki
  • garść pokrojonego koperku
  • pieprz mielony
  • maggi

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek. Doprawić do smaku .

Zupa wyszła przepyszna – żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .

W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów – ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę. Zupa jest fantastycznie aromatyczna.

file1301931036



FORUM - bieżące dyskusje

kąpiele - żele, płyny, olejki
Lubie żele do kapieli z Bielendy o owocowych nutach owocowa linię Body Coctail,...
Super cera bez zmarszczek
Na zmarszczki doskonałe sa kosmetyki z Bielendy linia Royal Rose z olejkiem z dzikiej róży
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Znakomite kosmetyki do pielęgnacji twarzy znalazłam w Biedronce z Bielendy linia Skin Academy solution
Naturalne kosmetyki
Z naturalnych kosmetyków świetne zamawiam w sklepie Pachnaca Kraina jak np mój ukochany Olejek...