Zupka paprykowa z ziemniakami

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis.

Czas : 45 minut

Składniki :

  • 1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
  • 5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1/2 słodkiej śmietanki
  • garść pokrojonego koperku
  • pieprz mielony
  • maggi

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek. Doprawić do smaku .

Zupa wyszła przepyszna – żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .

W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów – ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę. Zupa jest fantastycznie aromatyczna.

file1301931036



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...