Zębacz ze smoczym owocem

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Mało znana u nas ryba – a szkoda bo bardzo smaczna.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 3 kawałki filetów z zębacza ( ok. 40 dag )
  • 1/2 cytryny
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • sól
  • 1/2 Smoczego owocu
  • olej
  • 3 łyżki masła

Rybę odsączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posolić i posypać pieprzem grubo mielonym, skropić  sokiem z cytryn. Oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oleju z dodatkiem masła.

Podawać ze schłodzonym pokrojonym w plasterki smoczym owocem.

Dodatek delikatnego, lekko kwaskowatego smoczego owocu podnosi smak ryby.

file1301930951



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz