Zupa z młodych liści rzodkiewki

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Liście rzodkiewki z reguły wyrzucamy . A nie słusznie . Młode listki rzodkiewki doskonale nadają się na wiosenną zupę lub jarzynkę .

Czas : 30 minut

Składniki :1 pęczek rzodkiewki
2 porcję makaronu ryżowego
½ litra bulionu drobiowego ( może być z kostki bulionowej )
1 łyżka masła
½ szklanki mleczka kokosowego
2 łyżeczki trawy cytrynowej
1 łyżka usiekanego kopru

Oberwać , umyć i drobno usiekać listki rzodkiewki . Same rzodkiewki utrzeć na tarce jarzynowej . Na maśle udusić liście i ½ utartej rzodkiewki . Zalać bulionem . Gotować 15 minut .Makaron zalać wrzątkiem , zostawić na 5 minut. Odcedzić , dodać do zupy . Wlać mleko kokosowe. Doprawić trawą cytrynową . Wsypać koper. Podawać posypaną resztą utartej rzodkiewki .

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plac zabaw przy przedszkolu
Przedszkole powinno zapewniać dzieciom możliwość korzystania z placu zabaw i możliwość zabawy na świeżym powietrzu.
On nie chce dziecka
Poproś faceta, by wyjaśnił ci powody, dla których nie chce mieć dziecka. Powiedz...
Zafarbowane rzeczy
Sól działa jak naturalny odplamiacz, który pomaga wyciągać niechciane farby z tkanin. Po zauważeniu...
Problem z włosami
Cienkie i rzadkie włosy to często także wynik złej, a nawet agresywnej stylizacji. Codzienne...