Zupa kurczakowa

24 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1/2 kg kurczaka
-11/2 l wody
– włoszczyzna
1/2 śmietanki kremówki
1 łyżka mąki
-2 żółtka
-sól, pieprz

Wykonanie:

Z kurczaka, włoszczyzny i wody ugotować rosół. Mięso obrać ze skóry i kości, zmielić. Rosół połączyć z mięsem, wymieszać trochę z mąką, wlać do zupy, zagotować. Żółtka rozmącić ze śmietanką, wlać do garnka wymieszać nie gotować. Doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...