Zupa kurczakowa

24 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1/2 kg kurczaka
-11/2 l wody
– włoszczyzna
1/2 śmietanki kremówki
1 łyżka mąki
-2 żółtka
-sól, pieprz

Wykonanie:

Z kurczaka, włoszczyzny i wody ugotować rosół. Mięso obrać ze skóry i kości, zmielić. Rosół połączyć z mięsem, wymieszać trochę z mąką, wlać do zupy, zagotować. Żółtka rozmącić ze śmietanką, wlać do garnka wymieszać nie gotować. Doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....