Zimowa surówka z kapusty kiszonej | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zimowa surówka z kapusty kiszonej

17 stycznia 2022, dodał: Iwona Marczewska
Artykuł zewnętrzny

Surówki doskonale wzmacniają nasza odporność, dostarczając nam dużych ilości witamin. Jednym ze skarbów naszej kuchni jest kapusta kiszona. Soczysta, pełna witaminy C i dobroczynnych bakterii Lactobacillus oraz zwalczających niepożądane mikroorganizmy fitoncydów. W dodatku niskokaloryczna, jeśli do surówki nie dodamy cukru, a w naszej propozycji całą słodycz zawdzięczamy jabłkom i żurawinie, która jest kolejnym produktem wspomagającym naszą odporność w tym trudnym czasie.

 

Składniki:

– 200 g kapusty kiszonej,
– 1/2 małej cebuli,
– 1/2 jabłka,
– 30 g suszonej żurawiny,
– 1 łyżeczka natki pietruszki.

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną posiekać. Nie należy jej odsączać. Cebulę pokroić na drobną kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żurawinę posiekać dużym nożem lub tasakiem na drobno. Wszystkie składniki wymieszać dodając suszoną natkę pietruszki. Odstawić na trochę, aby smaki się połączyły, a żurawina nasiąkła. Surówkę można przechowywać w lodówce do trzech dni.

Z czego robicie swoje ulubione surówki?



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Rzadko takie sytuacje występują, mnie nigdy nic się nie zdarzyło...
Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...