Włoska zupa pomidorowa z oliwą z oliwek

22 lipca 2013, dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Kolejnym testowanym produktem w mojej kuchni jest oliwa z oliwek OLIVARI. Uzyskana z pierwszego tłoczenia, ma intensywny złotobrązowy kolor, co gwarantuje, że jej właściwości odżywcze są najwyższej próby.  Z chęcią więc zabrałam się do smakowania potraw przyrządzonych z jej udziałem:

olej

Szczególnie dobrze sprawdziła się jako dodatek do zupy pomidorowej, bo podkreśliła jej smak i prawdziwie włoski charakter:). Fajnym rozwiązaniem – że tak powiem, „technicznym”, jest zamontowany w szyjce butelki dozownik działający na zasadzie samoczynnego wysuwania się, gdy odkręcamy korek butelki i wsuwania do środka, gdy ją zamykamy. Dzięki temu kontrolujemy dozowanie oliwy do potraw w 100%, nie mając ociekających nią palców i butelki. Dodatkowo wiemy, że w naszej diecie jest samo zdrowie, kiedy w kuchni na stałe gości właśnie taka oliwa z oliwek!

Aby ugotować to pyszne danie, potrzebujemy:

– 2 puszki pomidorów krojonych
– pęczek bazylii
– 3 ząbki czosnku
– pieprz, sól
–  jogurt grecki – 2 łyżki
– ciabatta
– oliwa z oliwek

Przygotowanie:

W rondelku podsmażyć na oliwie posiekane ząbki czosnku i posiekaną bazylię. Do garnka wlać pomidory, dodać czosnek i bazylię i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Po ugotowaniu przelać do małych miseczek, dodając małe kawałki ciabatty, całość zalać oliwą z oliwek i podawać gorące.

11
Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...