Węgierska zupa gulaszowa z ziemniakami

2 października 2012, dodał: WINIARY
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową

mięso wieprzowe (gulaszowe, łopatka lub szynka) – 200 g

duży ziemniak – 1 sztuka

czerwona papryka – 1 sztuka

koncentrat pomidorowy 30% – 2 łyżki

olej – 2-3 łyżki

Przygotowanie:

  1. Mięso opłucz i pokrój w cienkie paseczki (mięso wieprzowe).
  2. Paprykę i ziemniaka oczyść i pokrój w drobną kostkę (papryka, ziemniak).
  3. W garnku rozgrzej olej i dodaj mięso (olej, mięso wieprzowe).
  4. Podsmaż przez 5 minut.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy i przesmaż (koncentrat pomidorowy)
  6. Dodaj zawartość większej saszetki, dobrze wymieszaj (Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową WINIARY).
  7. Dodaj 1 litr zimnej wody oraz paprykę i ziemniaki (woda, papryka, ziemniaki).
  8. Gotuj na średnim ogniu przez 30 minut (do miękkości warzyw), od czasu do czasu mieszając.
  9. Dodaj zawartość mniejszej saszetki i gotuj przez 5 minut (Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową WINIARY).

Mięso gulaszowe możesz zastąpić kiełbasą, a paprykę – pieczarkami lub fasolką szparagową.

Informacje o przepisie:

Liczba porcji: 4

Przygotowanie: 15 minut

Oczekiwanie 35 minut

file1349164291



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz