Warzywa duszone z okrasą

26 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Cukinia
Ziemniaki
Pomidor
Papryka
Cebula 3 szt
Boczek surowy lub wędzony 10 dag

Garnek posmarować olejem, układać warstwami pokrojone warzywa, wlać 1 szklankę wody, dodać kostkę rosołową i dusić na wolnym ogniu  około 25 minut. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w cienkie paski, dodać pokrojoną cebulę i razem smażyć aż cebula będzie miękka. Warzywa nałożyć na talerz, okrasić boczkiem z cebulą.

file1269641917



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺