Wafelkowe mini z halibutem

1 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wafle ryżowe czy kukurydziane to doskonała baza dla zdrowych przekąsek.

Czas: 10 minut

Składniki:

4 wafelki Minis Kuku-Kurydza (Good Food)

4 łyżeczki białego sera light

4 łyżeczki pokrojonego koperku

kawałeczek wędzonego halibuta

ketchup (kilka kropli)

Wafelki posmarować serkiem. Brzegi obtoczyć w pokrojonym koperku tak by utworzył rant. Na każdy kawałek położyć mikroskopijny kawałek wędzonego halibuta  Udekorować kropelka ketchupu.

Czemu akurat taki dobór składników ? Halibut zdecydowanie wyróżnia się wśród innych ryb swymi walorami zdrowotnymi ( tłuszcze rybne są nieocenione w zdrowej diecie ). Jeśli wybieramy wiosna i latem zdrową lekką dietę, to musimy pamiętać o uzupełnianiu jej o niezbędne składniki. A w dodatku neutralny smak wafelków, biały ser, koper i wędzony halibut doskonale się komponują smakowo.

file1304241903



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz