Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,
Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,
Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „
Czas : 20 minut
Składniki :
2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
sok z cytryny
pieprz mielony
1 mały ogórek
1 kiwi
1 łyżka pokrojonego koperku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
2 łyżki masła
1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
sól
1 łyżka maki
Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny .
Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką .
nadesłała: Babciagramolka