Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,

Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „

Czas : 20 minut

Składniki :

2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
sok z cytryny
pieprz mielony
1 mały ogórek
1 kiwi
1 łyżka pokrojonego koperku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
2 łyżki masła
1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
sól
1 łyżka maki

Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny .
Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką .

 

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...