Świeże truskawki z zielonym pieprzem

11 czerwca 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Przepis Georga Schmueckera


Ilość porcji: 4
Składniki:
500 g świeżych truskawek
1 łyżka stołowa marynowanego zielonego pieprzu z puszki
2 łyżeczki starego octu balsamicznego (im starszy, tym lepszy, ponieważ staje się słodszy)
50 ml syropu cukrowego (połącz 50 g cukru oraz 50 ml wody i gotuj przez minutę)
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
Przygotowanie:
Umyj truskawki krótko w zimnej wodzie i usuń szypułki. Umieść owoce na sicie, a następnie wysusz ostrożnie ręcznikiem. W misce połącz zielony pieprz, ocet balsamiczny, syrop cukrowy i skórkę pomarańczową. Przekrój truskawki na połówki i dodaj do marynaty na około 30 minut. Połóż truskawki na talerzu i polej 2 łyżkami stołowymi płynnej marynaty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz