Sos tatarski z marynowanym patisonem

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Trochę inna wersja sosu tatarskiego. Delikatny. Akurat do świątecznego pasztetu .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 1 szklanka kwaśnej  śmietany 18 %
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych  marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki pokrojonego marynowanego patisona ( małe , zwarte )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu grubo mielonego kolorowego
  • 1 szklanka majonezu

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Zostawić na kilka godzin by się  przegryzły.  Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1292848302



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.