Sos tatarski z marynowanym patisonem

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Trochę inna wersja sosu tatarskiego. Delikatny. Akurat do świątecznego pasztetu .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 1 szklanka kwaśnej  śmietany 18 %
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych  marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki pokrojonego marynowanego patisona ( małe , zwarte )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu grubo mielonego kolorowego
  • 1 szklanka majonezu

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Zostawić na kilka godzin by się  przegryzły.  Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1292848302