Sos serowo-koperkowy

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki, delikatny sos do ryb, jajek, gotowanego drobiu, warzyw .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 płaskie łyżki masła
  • 200 mll słodkiej śmietanki ( 18 % )
  • 10 dag kremowego serka topionego ( użyłam Goudy )
  • 100 ml wody
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić koper i chwilę smażyć mieszając .Dosypać mąkę – wymieszać. Wlewać po woli śmietankę zmieszaną z wodą . Dodać ser. Ogrzewać aż sos zagotuje się a ser rozpuści ( cały czas mieszać ). Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny .

file1292846862



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Narząd najszybciej się starzejący.…
Pewnie najszybciej starzeją się organy najbardziej obciążone wysiłkiem lub niezdrową dietą... U palaczy...
Polska-więcej zgonów niż urodzeń!…
Im bogatsze społeczeństwo, tym mniej dzieci - ludzie chcą żyć wygodnie i bez ograniczeń...
Polisa AC w 2024 roku.
AC nie jest obowiązkowe, więc pewnie część klientów zrezygnuje z niego z powodu większych kosztów...
Wysoka wrażliwość u dzieci.
To zwykle jest mylone z autyzmem, pewnie część dzieci ma tylko wysoką wrażliwość,...