Sos serowo-koperkowy

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki, delikatny sos do ryb, jajek, gotowanego drobiu, warzyw .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 płaskie łyżki masła
  • 200 mll słodkiej śmietanki ( 18 % )
  • 10 dag kremowego serka topionego ( użyłam Goudy )
  • 100 ml wody
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić koper i chwilę smażyć mieszając .Dosypać mąkę – wymieszać. Wlewać po woli śmietankę zmieszaną z wodą . Dodać ser. Ogrzewać aż sos zagotuje się a ser rozpuści ( cały czas mieszać ). Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny .

file1292846862



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...