Sos serowo-koperkowy

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki, delikatny sos do ryb, jajek, gotowanego drobiu, warzyw .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 płaskie łyżki masła
  • 200 mll słodkiej śmietanki ( 18 % )
  • 10 dag kremowego serka topionego ( użyłam Goudy )
  • 100 ml wody
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić koper i chwilę smażyć mieszając .Dosypać mąkę – wymieszać. Wlewać po woli śmietankę zmieszaną z wodą . Dodać ser. Ogrzewać aż sos zagotuje się a ser rozpuści ( cały czas mieszać ). Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny .

file1292846862



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.