Sos serowo-koperkowy

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki, delikatny sos do ryb, jajek, gotowanego drobiu, warzyw .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • 2 płaskie łyżki masła
  • 200 mll słodkiej śmietanki ( 18 % )
  • 10 dag kremowego serka topionego ( użyłam Goudy )
  • 100 ml wody
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić koper i chwilę smażyć mieszając .Dosypać mąkę – wymieszać. Wlewać po woli śmietankę zmieszaną z wodą . Dodać ser. Ogrzewać aż sos zagotuje się a ser rozpuści ( cały czas mieszać ). Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny .

file1292846862



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.