Sznycle z lawendą

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Tak mi posmakowało doprawianie lawendą, że sprawdzam ją w różnych potrawach- dziś zwyczajne sznycle z kurczaka – nie zwyczajnie .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • sól lawendowa szczypta
  • 1 łyżeczka miodu lawendowego
  • 1 łyżeczka maggi w płynie
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 1 łyżka masła

Z piersi kurczaka podzielić na sznycle ( grubość i wielkość zależy od upodobania ). Rozklepać je delikatnie . Posypać szczyptą soli lawendowej ( sól zmieszana z otartą suszoną lawendą w proporcji 1/2 szklanki solo na 2 łyżki lawendy – bywa też gotowa w sprzedaży ).Miód utrzeć z 1 łyżką oleju . Posmarować sznycle z obu stron. Posypać obficie grubo mielonym kolorowym pieprzem .

Panierować w jajku i bułce tartej .

Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) z masłem i smażyć sznycle na rumiano z obu stron .

file1292847018



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz