Sos remuladowy

10 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3 żółtka ugotowane na twardo
– 1 surowe żółtko
– łyżka musztardy np. Dijon
– 250 ml oleju np. słonecznikowego
– łyżka soku z cytryny
– sól, pieprz

Ugotowane żółtka zmiksować z surowym żółtkiem na gładką masę, dodać musztardę, miksować, dodać olej i mieszać do otrzymania konsystencji kremu. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

I, do sosu można dodać np. koperek, natkę pietruszki, szczypiorek lub inne zioła.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...