Sos remuladowy

10 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3 żółtka ugotowane na twardo
– 1 surowe żółtko
– łyżka musztardy np. Dijon
– 250 ml oleju np. słonecznikowego
– łyżka soku z cytryny
– sól, pieprz

Ugotowane żółtka zmiksować z surowym żółtkiem na gładką masę, dodać musztardę, miksować, dodać olej i mieszać do otrzymania konsystencji kremu. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

I, do sosu można dodać np. koperek, natkę pietruszki, szczypiorek lub inne zioła.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.