Smażony camembert z truskawkami

3 lipca 2013, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 serki camembert

200 g truskawek

2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka masła

listki świeżej mięty

1 jajko

2 łyżki mąki

  1. truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem,
  2. dodajemy cukier i ocet balsamiczny,
  3. smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty,
  4. camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mącę, smażymy chwilę z obu stron,
  5. na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

file1268989240



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...