Ślimaczki makaronowe nadziewane

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

ślimaczki makaronowe nadziewane


Czas :30 minut

Składniki :

8 dużych muszli makaronowych ( conchigliette )
1 mała cebula
szczypiorek
ząbek czosnku
8 łyżeczek białego sera
2 sardynki w oleju
1 łyżka kwaśnej śmietany
pieprz mielony
2 łyżki oleju
sól
sałata ( 3-4 liście )
kawałek czerwonej papryki lub pomidora

Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente .Wyjąć z wody łyżką cedzakową , rozłożyć na talerzu tak by się nie stykały ze sobą i ostudzić. Utrzeć ser ze śmietaną , pokrojoną drobno cebulką ( ½ ), szczypiorkiem , roztartym ząbkiem czosnku . Doprawić solą i pieprzem . Nadziać 4 muszle . Sardynki rozetrzeć , wymieszać z drobno pokrojoną ½ cebuli .Doprawić pieprzem. Nadziać 4 muszle. Ułożyć muszle na listkach sałaty .

Oczywiście muszelki można nadziać różnymi sałatkami i podawać zamiast kanapek.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....