Ślimaczki makaronowe nadziewane

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

ślimaczki makaronowe nadziewane


Czas :30 minut

Składniki :

8 dużych muszli makaronowych ( conchigliette )
1 mała cebula
szczypiorek
ząbek czosnku
8 łyżeczek białego sera
2 sardynki w oleju
1 łyżka kwaśnej śmietany
pieprz mielony
2 łyżki oleju
sól
sałata ( 3-4 liście )
kawałek czerwonej papryki lub pomidora

Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente .Wyjąć z wody łyżką cedzakową , rozłożyć na talerzu tak by się nie stykały ze sobą i ostudzić. Utrzeć ser ze śmietaną , pokrojoną drobno cebulką ( ½ ), szczypiorkiem , roztartym ząbkiem czosnku . Doprawić solą i pieprzem . Nadziać 4 muszle . Sardynki rozetrzeć , wymieszać z drobno pokrojoną ½ cebuli .Doprawić pieprzem. Nadziać 4 muszle. Ułożyć muszle na listkach sałaty .

Oczywiście muszelki można nadziać różnymi sałatkami i podawać zamiast kanapek.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...