Singapurski omlet na ostro
Artykuł zewnętrzny
Składniki
6 jaj
sól
pieprz
1 łyżeczka Vegety pikantnej
3 łyżki oleju
3 młode cebule
1 świeżą papryczkę chili
1 ząbek czosnku
2 łyżki kolendry
Przygotowanie
1. Jaja posolić, popieprzyć, dodać Vegetę pikantną, dodać paprykę i wszystko dobrze wymieszać.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, posiekaną papryczkę chili i wyciśnięty czosnek.
3. Dodać jaja, kolendrę i smażyć na złotożółty kolor.
4. Omlet delikatnie przewrócić i jeszcze chwilę smażyć.
5. Gotowy omlet pokroić na trójkąty.
Serwowanie
Podawać na gorąco z sezonową sałatką.
Rada
Omlet można usmażyć również na maśle ghee .
na podstawie: www.podravka.pl