Singapurski omlet na ostro

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki

6  jaj
    sól
    pieprz
1  łyżeczka     Vegety pikantnej
3  łyżki     oleju
3   młode cebule
1   świeżą papryczkę chili
1   ząbek     czosnku
2   łyżki kolendry

Przygotowanie

   1. Jaja posolić, popieprzyć, dodać Vegetę pikantną, dodać paprykę i wszystko dobrze wymieszać.
   2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, posiekaną papryczkę chili i wyciśnięty czosnek.
   3. Dodać jaja, kolendrę i smażyć na złotożółty kolor.
   4. Omlet delikatnie przewrócić i jeszcze chwilę smażyć.
   5. Gotowy omlet pokroić na trójkąty.

Serwowanie

Podawać na gorąco z sezonową sałatką.
Rada

Omlet można usmażyć również na maśle ghee .

 

 

 

na podstawie: www.podravka.pl