Sałatka z czerwonej kapusty

5 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dkg czerwonej kapusty

10 dkg jabłek

sok z cytryny

2 cebule

3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego

sól, cukier

Przygotowanie:

Oczyszczoną i umytą kapustę poszatkować w cienką słomkę. Wrzucić do rondla, zalać niewielką ilością  wrzącej wody, osolić, dodać odrobinę octu i gotować w odkrytym rondelku 5-10 minut, Woda powinna się wygotować. Kapustę skropić sokiem z cytryny aby nabrała ładnego koloru. Ostudzić dodać posiekaną w kostkę cebulę i jabłko. Doprawić do smaku olejem,sokiem z cytryny, solą i cukrem. Podawać jako dodatek do potraw mięsnych i rybnych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz