Domowa chińszczyzna

5 października 2012, dodał: Paula199521
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 4 piersi kurczaka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • zielona papryka
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • kawałek świeżego imbiru
  • szklanka różyczek kalafiora
  • garść zielonej fasolki
  • 2 cebule
  • 6 łyżek bulionu drobiowego z kostki
  • przyprawa 5 smaków

Etapy przygotowania

Pierś kurczaka pociąć na cienkie paski, wymieszać z sosem sojowym, usmażyć na oleju. Przełożyć do miski. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na cienkie paski.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Marchewki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Imbir obrać i posiekać. Różyczki kalafiora, fasolkę i marchewkę zblanszować, osączyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka.

Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kurczaka podsmażyć cebulę i imbir, dodać pozostałe jarzyny. Smażyć, mieszając, 3 minuty. Dołożyć mięso, podlać bulionem, smażyć kolejne 3 minuty. Doprawić przyprawą 5 smaków. Podawać gorące, z makaronem sojowym lub ryżowym.

file1349440746



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz