Sałatka z bobu z sosem cytrynowym

9 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag młodego bobu
duża cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki białego octu balsamicznego
sok wyciśnięty z połowy cytryny
pół pęczka natki
pieprz kajeński
sól

Bób przebrać, wrzucić do wrzącej wody. Gotować 3 minuty na dużym płomieniu. Odcedzić, przestudzić polewając wodą, osączyć i obrać z łupinek. Cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebule i czosnek, usmażyć na szklisto, dołożyć bób, dodać sok z cytryny i oprószyć pieprzem. Całość dusić około 3 minuty na małym ogniu. Przestudzić, wymieszać z natką, octem balsamicznym, doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...