Sałatka z awokado i kuskusem

27 sierpnia 2013, dodał: KulinarneRewolucje
Artykuł zewnętrzny


To moje drugie podejście do awokado. Za pierwszym razem, po spróbowaniu, wyrzuciłam je sądząc że jest zepsute. No cóż później się dowiedziałam, ze ono po prostu tak smakuje i wystarczy je odpowiednio doprawić.

Dzisiaj przygotowałam na kolację sałatkę z awokado, która okazała się strzałem w dziesiątkę.

Na jedną porcję potrzebujemy:

 

  •  połówkę awokado
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 4 łyżki suchej kaszy kuskus 
  • 3 plastry szynki konserwowej
  • sól i pieprz

 

 

  1. Awokado obieramy i usuwamy pestkę.
  2. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy aż napęcznieje.
  3. Wszystko kroimy w kostkę, mieszamy z gotową kaszą i doprawiamy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz