Ryżowo-migdałowy pilaw | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ryżowo-migdałowy pilaw

14 lipca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 / 4 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 1 / 3 szklanki płatków migdałów
  • 1 szklanka niegotowanego białego ryżu długoziarnistego
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 1 / 4 łyżeczki soli
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Świeżo posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania

W rondelku, na średnim ogniu stopić masło. Wymieszać z cebulą i migdałami. Smażyć 5 – 7 minut, aż cebula zmięknie, a migdały nabiorą złocistego koloru, mieszając od czasu do czasu. Dodać ryż, smażyć i mieszać przez 1 minutę. Powoli wymieszać z bulionem i dodać sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia. Zakryć przykrywką, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 – 20 minut, aż płyn będzie wchłaniany. Podać i udekorować natką pietruszki.

Smacznego!

file1310670641



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...