Ryż z kalafiorem i groszkiem

14 lipca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,5 szklanki ryżu naturalnego Kupiec
5 różyczek kalafiora
puszka groszku
łyżka masła
sól, pieprz, zioła prowansalskie
sos koperkowy
15 dag sera żółtego

Wykonanie:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Pod koniec wkładamy do ciepłego piekarnika.

Kalafior gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

Groszek gotujemy przez 2-3 min.

Ser trzemy na wiórki, mieszamy z ciepłym ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy kalafior, który lekko oprószamy ziołami i pieprzem. Kalafior obsypujemy groszkiem. Całość zalewamy sosem koperkowym. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stop, na 15 min.

Smacznego:)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz