Ryż marki Britta – 5 rodzajów

8 sierpnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ryż Biały
Ryż Biały marki Britta to 100% ryż długoziarnisty, pochodzący z czystych ekologicznie terenów Ameryki Południowej. Charakteryzuje się twardą strukturą, śnieżnobiałym kolorem, wyśmienitym smakiem i delikatnym aromatem. Ma wszechstronne zastosowanie. Można go dodawać nawet do ciast i deserów.

Ryż Parboiled
Ryż Gold Parboiled marki Britta to preparowany termicznie ryż charakteryzujący się delikatnym, złocistym kolorem. Po ugotowaniu jest sypki, puszysty i nigdy się nie skleja.
Polecany do pieczeni, smażonych i gotowanych ryb, potraw z warzyw, a także sałatek i deserów owocowych.

Ryż Brązowy
Ryż Brązowy marki Britta to pochodzący z Grecji ryż naturalny najwyższej jakości. Ma lekko orzechowy smak, w porównaniu z ryżem białym jest mniej słodki. Gotuje się go 35 min, a po ugotowaniu jest lekko kleisty. Produkt umożliwia przygotowanie zarówno tradycyjnych, jak i wyszukanych potraw. Idealnie komponuje się z potrawami warzywnymi, mięsnymi, rybnymi, sałatkami oraz daniami typu casserole.

Ryż Jaśminowy
Ryż Jaśminowy marki Britta to ryż o smukłych, śnieżnobiałych ziarnach. Cechuje go woń kwiatów jaśminu, która uwalnia się w trakcie gotowania. Po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja. Dzięki wyjątkowemu aromatowi Ryż Jaśminowy doskonale współgra z wieloma potrawami. Ryż Jaśminowy marki Britta idealnie komponuje się z owocami morza, drobiem, dziczyzną i orzechami. Szczególnie polecany do dań kuchni tajskiej.

Ryż Dziki
Ryż Dziki marki Britta to lekki, sypki ryż o podłużnym czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Jego ziarna podczas gotowania zwiększają swoją objętość i pękają, ukazując jasne wnętrze. Ryż Dziki jest idealny do przystawek i wykwintnych dań głównych. Komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza. Wykorzystywany jest także do sałatek i egzotycznych potraw. Tworzy znakomite zestawienie z Ryżem Białym marki Britta.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

38 komentarzy do Ryż marki Britta – 5 rodzajów

  1. avatar przecinkowa pisze:

    Uwielbiam wszelkiego rodzaju ryże :) Odkąd przeszłam na dietę bezmięsną używam ich bardzo dużo więc chętnie przetestuję :)

    http://przecinkowa.blogspot.com/

  2. avatar alieneczka pisze:

    z blogiem kulinarnym dopiero zaczynam,
    chętnie bym przetestowała ryż, nie miałam go jeszcze
    http://kolorowoipachnacowkuchni.blogspot.com/

  3. avatar Nati1001 pisze:

    Z ogromną ochotą przetestuję te produkty jeszcze nigdy nie próbowałam nie próbowałam niczego z tej firmy i jestem Bardzo ciekawa :)

    A oto mój adres bloga : http://ocenaproduktow.blogspot.com/

    Pozdrawiam serdecznie

  4. avatar Magda111 pisze:

    Bardzo chętnie przetestuję ryż marki Britta:)
    http://smakowitedania.blogspot.com/

  5. avatar johanna007 pisze:

    O chętnie przetestuję. Już mam wizję sałatek, dań głównych i przystawek z tym ryżem :)
    http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com

  6. avatar karolcia_zip pisze:

    Bardzo chętnie przetestuję ryże marki Britta a dania przyrządzone z ich wykorzystaniem zamieszczę na swoim blogu kulinarnym http://www.kuchniacaroline.pl

  7. Z checią przetestuję ryż Britta do mojej diety wegetariańskiej będzie idealny ;). W końcu coś co urozmaici moja dietę :))
    oto mój blog :
    http://testyirecenezje.blogspot.com/

    pozdrawiam ciepło

FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...