Ryba w cieście w pomidorowej zalewie

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryba w cieście w pomidorowej zalewie

Czasami jest tak ,że smażąc rybę na obiad zrobimy jej za dużo .Oczywiście można zostawić ją na drugi dzień. Można tez ułatwić sobie pracę i zrobić danie kolacyjne z gotowej rybki . Rodzaj ryby w zasadzie nie ma specjalnego znaczenia .Ja preferuję filety z białych ryb ( morskie lub słodkowodne ) .

Czas : 30 minut + 3 dni w zalewie żeby rybka skruszała

Składniki :

3-4 spore filety ryby w cieście
1 cebula
¼ czerwonej papryki
¼ żółtej papryki
¼ zielonej papryki
1 korniszon
2 małe marynowane korniszony ( niekoniecznie )
3 szklanki wody
¾ szklanki octu
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
4 płaskie łyżeczki cukru
½ łyżeczki mielonego pieprzu
3 liście laurowe
4 ziela angielskie

Cebulę pokroić w piórka, papryki w paseczki. Wodę , ocet, cukier , liście laurowe , ziela angielskie , pieprz – zagotować. Wrzucić cebulę , papryki i przecier .Gotować 3 minuty .Rybę ułożyć w naczyniu które można szczelnie przykryć . Zalać gorąca zalewą z warzywami dodając pokrojonego w plasterki korniszona i patisony . Ostudzić . Przykryć . Wstawić na 3-4 dni do lodówki .Podawać odsączoną z zalewy z dodatkiem warzyw z marynaty.

 

nadesłane: BABCIAGRAMOLKA



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...