Jajecznica z żółtym serem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jajecznica z żółtymserem

Czas : 10 minut

Składniki :

4 plasterki bekonu ( chude , cienko pokrojone – ja przekrawam na pól ,zwijam w
rulonik i w takim kształcie podsmażam – ładniej po prostu
wyglądają w masie jajecznej )
½ szklanki utartego na grubej tarce jarzynowej pikantnego sera żółtego
1 jajko
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Roztopić masło na patelni i obsmażyć bekon . Wsypać ser i wbić jajko . Smażyć mieszając aż ser się roztopi a jajko zetnie. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz