Pyszne burgery w Manufakturze w Łodzi Pasibus – opinia

6 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Od czasu do czasu nachodzi mnie wielka ochota na hamburgerową ucztę, na takiego prawdziwego soczystego hamburgera w stylu amerykańskim, zjedzonego na tekturowej tacce z grubymi frytkami i pikantnymi sosami. Szukam wtedy takiego miejsca, które serwuje królewsko przygotowane hamburgery z najlepszej jakości  mięsa. Kiedy wraz z rodziną naszła nas ochota na zostanie hamburożercami postanowiliśmy odwiedzić przy okazji zakupów w Manufakturze restaurację czy też bistro bar PASIBUS, który serwuje naprawdę przepyszne dania, sycące i wykonane po mistrzowsku.

i

Pasibusa znajdziecie na I piętrze w sekcji gastronomicznej. Gwarantuję, że otrzymacie w tym miejscu bułki ze 100 % mięsem wołowym, odpowiednio doprawione oraz wysmażone wedle Waszych gustów. Bar serwuje tutaj naprawdę szeroki wachlarz smaków i rodzajów podawania, wszelkie kombinacje i rozmaitości tak aby zaspokoić gust najbardziej wyszukanego smakosza tego typu dań. Mamy więc burger miesiąca (w tym miesiącu jest to burger z rukolą i mango chili), są klasyczne pozycje dla tradycjonalistów oraz różne kombinacje z sosami na słodko i na ostro, z różnymi warzywami, serami. Można zamówić również Pastuszka czyli wersję dla dzieci, domówić frytki klasyczne czy z batatów (słodkich ziemniaków), są też fenomenalne kulki serowe, z ciągnącym się świeżutkim serem, które mogą być doskonałą przekąską do piwa.

 

Wiele osób zastanawia się jakie mięso jest najzdrowsze. Jeśli faktycznie przychodzi taki moment, że masz ogromną ochotę na kawałek soczystego mięsa to w wołowinie znajdziesz białko o łatwej strawności oraz przyswajalności. Dla porównania w wołowinie przyswajalność białka to 18 – 23 %, natomiast w kurczaku 22% więc proporcje są bardzo podobne. W wołowinie znajduje się do 5 % tłuszczu, ale niestety przeważają w nim kwasy nasycone oraz jednonienasycone, które są niekorzystne dla zdrowia. Dodatkowo znajdziesz w niej witaminy z grupy B, A, D, E oraz H. Wołowina zawiera również bardzo cenne dla organizmu niacynę, selen, cynk, fosfor oraz żelazo. W przypadku białka, to wołowina zawiera go o wiele mniej niż inne mięsa, bo tylko 19,6 g białka na 100 g mięsa. 

Wasze pragnienie zaspokoi orzeźwiająca lemoniada lub mrożona herbata. Natomiast dla piwoszy jest nie alda gratka: smakowe piwa klasyczne np. Corona lub pszeniczne oraz firmowe piwo PASIBUS – naprawdę wyborne!

Na realizację zamówienia nie czekaliśmy dług – około 7 minut, tak więc to naprawdę szybka i zorganizowana ekipa, która w tak krótkim czasie potrafi ugościć nas i zaspokoić największy głód.


To była dla całej naszej rodziny ogromna frajda gościć w PASIBUSIE – to wielka zasługa szefów kuchni i całej przemiłej załogi która zna się na rzeczy i wie jak przygotować niełatwe mięso z wołowiny tak aby było smaczne i wyraziste. Dla Pań polecam jednak PASTUSZKA, czyli wersję dla dzieci, która wcale nie jest jednak taka mała, ale bułeczka tutaj serwowana jest wyśmienita. A na większy apetyt zamówcie tradycyjne burgery, które poleci Wam obsługa tego miejsca. Gorąco polecamy PASIBUSA wszystkim tym, którzy cenią sobie świeżość mięsa, wyrazistość i lubią od czasu do czasu pożreć pysznego hamburgera!

 

Polub nas na Facebooku

https://www.pasibus.pl/

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz