Puchar galaretkowy z masą waniliową

2 czerwca 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Galaretka na szybko! o smaku truskawkowym Delecta
  • Galaretka na szybko!o smaku cytrynowym Delecta
  • Serek homogenizowany waniliowy
  • Kiwi do dekoracji

Przygotowanie:

Galaretki rozpuścić w miseczkach wg instrukcji na opakowaniu.
Odstawić do przestygnięcia. Przestudzoną galaretkę truskawkową, ale jeszcze niezżelowaną, wlać do pucharków nachylając je w jedną stronę (ilość galaretki zależy od rozmiaru naczynia w którym będziemy galaretkę podawać), odstawić do lodówki (opierając o coś by nadal była przechylona). Po paru minutach, wyjąć z lodówki i wlać kolejną galaretkę cytrynową nachylając w druga stronę. Znowu wstawić do lodówki. W tym czasie pozostałą galaretkę cytrynową (która nam została w miseczce) wymieszać z serkiem homo waniliowym. Gdy się zetnie galaretka wyjąć z lodówki i uzupełnić pucharek masą galaretkowo-serkową. Wstawić do lodówki. Udekorować wg uznania np. kiwi.
Podawać schłodzone.

file1338651553



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Puchar galaretkowy z masą waniliową

  1. avatar andzia6668 pisze:

    Smacznie to wygląda.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...